Zuurstof Ademtherapie

Zuurstofademtherapie bij s p a r k

Waarom zuurstofademtherapie?Als we ademen, halen de longen zuurstof uit de lucht en geven dit aan het bloed.  Deze zuurstof is nodig om energie aan te maken en ons optimaal te kunnen laten functioneren. Zuurstof Ademtherapie is een methode waarbij je jouw lichaam tijdelijk van een verhoogde hoeveelheid zuurstof voorziet. Dit heeft direct en merkbaar een weldadig effect op lichaam en geest.

Zuurstof basis van leven

Een goede zuurstofopname is niet alleen voor onze spieren en organen van vitaal belang, maar ook zeer zeker voor onze hersenen. Want hoewel de hersen maar 2% van het lichaamsgewicht uitmaken, gebruiken ze 20% van de totale hoeveelheid zuurstof in het lichaam.  Een goede zuurstofopname is dan ook essentieel voor o.a. een goed geheugen, sterk concentratievermogen en een gezonde slaap. 

Zuurstofademtherapie voor meer kwaliteit van leven

De opname van voldoende zuurstof in het bloed is dus bepalend voor jouw kwaliteit van leven. Om verschillende redenen (stress, verkeerde ademhaling, vervuiling, slechte ventilatie of ziekte) nemen we onvoldoende zuurstof in. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals een gevoel van benauwdheid, spierzwakte, hoofdpijn, geheugenverlies en/of concentratieproblemen, algehele vermoeidheid of een duidelijke verstoring van onze slaap.

Herstel van de natuurlijke ademhaling

Zuurstof Ademtherapie is een methode waarbij het lichaam een tijdelijke zuurstof-boost krijgt. Door een specifieke, geïntensiveerde ademhalingstechniek, ondersteund door de inname van lucht met een hoge zuurstofconcentratie van 93%, wordt de zuurstofopname in de bloedsomloop verhoogd. Dit heeft krachtige positieve effecten op ons gehele systeem. Met name voor mensen met stress- en burnout klachten, chronische vermoeidheid, slapeloosheid of problemen na Long Covid, kan Zuurstof Ademtherapie een positieve impact hebben.

Zuurstofademtherapie werkt helend

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat zowel zuurstof- als adem-therapie positieve effecten heeft op onze algehele gezondheid. Door de combinatie van de twee methoden, wordt de heilzame werking versterkt. Denk daarbij aan vermindering van stress, angst-, of depressieve gevoelens en een verhoogde vitaliteit en versterking van het immuunsysteem. 

Martine maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk dat Zuurstof Ademtherapie op een laagdrempelige en toegankelijke manier aanbiedt. Voor meer info kijk op zuurstofademtherapie.nl

FYSIEKE STRESSKLACHTEN?

Martine Vogel holistic practitioner
holistic practitioner Martine Vogel
06 14 19 45 86

neem contact op via het contactformulier

stoelmassage van s p a r k