Burnout & stress

stress en burnout klachten

Stress en burnout klachten ontstaan niet zo maar. Hier kan een jarenlang proces van te veel stress met te weinig ruimte voor herstel aan vooraf gaan. Heb je maar weinig energie om aan de dag te beginnen? Is de motivatie weg of voel je niets meer? De stress kan in een aantal jaren zo hoog oplopen, dat het lichaam opgebrand raakt.

een diagnose is de eerste stap

Stress en burnout klachten zijn ingrijpende fysieke, psychische én vooral emotionele ontregelingen waarin je terecht kan komen. Er zijn verschillende stadia met allerlei klachten die je misschien niet direct als zodanig herkent. Daarom is als eerste een scherpe diagnose heel belangrijk. Dit kan confronterend zijn, maar biedt een nieuw perspectief als je weet waar je aan kan werken.

zelfherstellend vermogen van het lichaam

s p a r k is gespecialiseerd in diagnose en behandeling bij stress en burn-out klachten. Uit ervaring weten wij dat er bereidheid en wilskracht voor nodig is om een burn-out te overwinnen. Daar is moed voor nodig. s p a r k gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en werkt oorzakelijk. En na dit traject weet je ook beter waar jouw grenzen liggen.

stress en burnout klachten effectief behandelen

Behandeling van stress en burn-out klachten zorgt voor het weer opladen van al jouw systemen. Met groeiend zelfinzicht geef je ook een sterke impuls aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden tools hoe om te gaan met stress en en een gezonde manier van leven. Dit werkt door in alles wat je leven inhoudt en zin geeft, van levensenergie tot relaties tot efficiency op je werk.

voorkom uitval

Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium in te grijpen. Hoe langer je doorgaat, hoe langer uitval zal duren. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang dat je leert preventief te werken om stress belastbaar te houden. En dit integreert in jouw dagelijks leven.

heb je vragen over stress en burnout klachten

Een goede diagnose is de eerste stap. Mocht je klachten hebben, ook als je die niet goed kan duiden, dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen. Marcus maakt graag een coachingstraject op maat. Of je kunt met een verwijzing van de huisarts ook een behandelingstraject starten in mijn psychologische praktijk: burnout&stress

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier

BEKIJK DE BURN-OUT SIGNALENLIJST

Hoe meer symptomen je uit de opsommings-lijst herkent bij jezelf, hoe groter de kans dat je op weg bent naar een burnout. Herken de signalen bij een burn-out op tijd!

stress en burnout Psycholoog Harderwijk