Praktijk de koning

Samenwerking met Praktijk de Koning

Als onderdeel van het behandeltraject bij s p a r k, kan in sommige gevallen brainspotting bij Pieter de Koning een goede aanvulling zijn. Uiteraard alleen als je dat zou willen.  

Wat is brainspotting

Brainspotting is een effectieve therapievorm voor verwerking van trauma en andere blokkades, waarbij ook juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Brainspotting is een psychotherapeutische methode, ontdekt en ontwikkeld door David Grand, die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. 

Brainspotting laagdrempelig

Het is een laagdrempelige methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, verslavingen, ADHD, autistische aandoeningen en alle andere blokkades die ons functioneren en presteren negatief beïnvloeden. Brainspotting laat zich uitstekend combineren en integreren met bestaande therapievormen dan wel andere wijzen van begeleiden van mensen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. Voor mee info kijk op Praktijk de Koning.

Wie is Pieter de Koning

Na zijn opleiding als dramatherapeut en psychodrama-therapeut, werkte Pieter de Koning twintig jaar in de psychiatrie en de forensische psychiatrie, zowel met volwassenen als met jeugd. Daarna was hij enkele jaren als psycholoog werkzaam in de re-integratiebranche. Nu is hij alweer jaren gevestigd als zelfstandig therapeut in Utrecht.

Vragen als hoe verhouden we ons tot onszelf en onze omgeving en hoe kom je tot gedragsverandering; boeien hem mateloos. Hij is nieuwsgierig hoe we onszelf en anderen steeds beter kunnen begrijpen en ontwikkelen. Invoelingsvermogen, humor en relativering zijn belangrijke waarden in zijn werk en persoonlijke leven. Kijk ook op Pieter de Koning.

.

 

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier