Neuropsychologisch onderzoek

Neuropsychologisch testen

Een neuropsychologisch onderzoek of test kan gewoon bij mij in de praktijk plaatsvinden. Het duurt ongeveer drie kwartier en kan dus makkelijk binnen een consult gedaan worden. Zo kunnen we beter inzicht krijgen en zien wat je nodig hebt. Zodat ik je beter kan helpen met de juiste tools.

Aandachts- en geheugenstoornis

Je kan geconfronteerd worden met aandachtsproblemen of met problemen bij het wisselen van aandacht. Ook kan je zogenaamde ‘informatie verwerkingssnelheid’ niet accuraat lijken of heb je problemen met dingen onthouden. Het is dan belangrijk om te weten of er echt significant iets verstoord is of dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

Functioneringsfout of gedragsstoornis

Ook bij een specifieke uitval of bij oog-hand coördinatie problemen kan ik een neuropsychologisch onderzoek doen. Bijvoorbeeld om uit te sluiten dat er in de hersenen iets niet goed zou functioneren. Want als dat inderdaad niet zo blijkt te zijn, kan je de draad weer oppakken en kunnen we werken aan herstel. En als dat wel zo blijkt te zijn, kan ik je eventueel doorsturen naar een specialist.

Neem contact op met psycholoogharderwijk

Heb je vragen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen en kan ik je zeggen of ik je kan helpen. Of als ik met mijn cliënten in gesprek ben, kan je uiteraard jouw vraag inspreken en dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

neuropsychologisch onderzoek bij Psycholoog Harderwijk

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier