Hartcoherentie

Wat is hartcoherentie

Hartcoherentie gaat om de samenhang tussen jouw hartslag en andere ritmen in jouw lichaam, waaronder ademhaling. Als we spreken van een hoge hartcoherentie dan komen jouw hartslag en ademhaling in hetzelfde ritme: ze vallen dan mooi samen. Een coherent hart betekent dat jouw hersenen en hart in harmonie samenwerken en je voelt je in balans.

Stress en hartcoherentie

Als je je angstig, gestresst of depressief voelt, functioneer je meestal niet goed en ben je emotioneel snel uit balans. Dan is jouw hartcoherentie laag en jouw hartritme patroon niet coherent. Want stress, angst en emoties beïnvloeden namelijk jouw hartritme, met alle gevolgen van dien.

Hearthmath methode

Hartcoherentie is een natuurlijke methode voor stressvermindering en maakt daarbij gebruik van biofeedback. Met een klein apparaatje leer je met simpele ademhalingsoefeningen jouw hartcoherentie op peil te houden. Want door onze hartcoherentie te verhogen gaan ons brein, hart, zenuwstelsel en hormoonsysteem in harmonie samenwerken. Je voelt daardoor rust in jouw hoofd, kan rustig nadenken en jouw emoties beter de baas.

Wetenschappelijk onderzoek

Het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat de hearthmath methode stress vermindert, het immuunsysteem verbetert en jouw alerter maakt. Ook bij slapeloosheid, depressie en concentratieproblemen is deze methode zeker de moeite waard om uit te proberen. Het is elke dag simpel toe te passen thuis of op je werk. Het duurt maar 7-10 minuten, twee of drie keer per dag.

Hearthmath in de praktijk

Mocht jij interesse hebben of tijdens het behandeltraject duidelijk worden dat je hier baat bij zou kunnen hebben, dan kan dat! Ik verhuur deze hearthmath apparaatjes en ik zal je begeleiden in het gebruik hiervan, met directe feedback van wat werkt en wat niet.

Neem bij vragen contact op

Mocht je vragen hebben kan je altijd met mij bellen of voor meer informatie kun je ook even kijken op de website van heartmath

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier