“Marcus laat je op een andere manier kijken, dat was echt een eye-opener“
“Marcus heeft het vermogen om gelijk de kern van het probleem naar boven te halen”
“Ik kreeg gelijk het gevoel gehoord te worden, zonder veroordeling”
“Nu kan ik weer alleen verder, met alle tools die ik mee gekregen heb”
“Marcus voelde aan als een veilige haven met een goed luisterend oor”
“Hij is goed in staat om jouw eigen denken en gedragingen onder de loep te nemen”
“De intake brachten mijn burnout klachten duidelijk in kaart en die bevestiging had ik nodig.”

Somberheid en depressie behandeling

Somberheid en depressie behandeling

Somberheid kennen we allemaal en ieder mens zit wel eens in een dip, dat is normaal. Je voelt je zwaar in je lijf, bent lusteloos en hebt weinig energie. Zonder directe aanleiding. Je piekert veel en slaapt slecht. Of beleeft weinig plezier meer aan dingen. Maar hoe lang mag dit duren voordat je van een depressie kan spreken?

Elke depressie weer anders

Als je somberheidklachten langer duren dan twee weken kun je last hebben van een depressie. Maar geen depressie is hetzelfde. Dat is bij iedereen weer anders. En het verschil tussen een dipje of een depressie is voor een buitenstaander niet altijd zichtbaar. Het kan beginnen als gevolg van een verdrietige ingrijpende gebeurtenis, of heeft een erfelijke component, maar kan ook zo maar ontstaan.

Symptomen depressie

Het belangrijkste is, blijf er niet te lang alleen mee lopen. Met deze vage klachten voel je je misschien een aansteller en kan je moeilijk accepteren dat er echt iets aan de hand is. Of voel je je schuldig om hulp te vragen. De meeste depressies gaan binnen het halfjaar vanzelf weer over. Toch kan het zinvol zijn om samen met een psycholoog te onderzoeken waar de oorzaak ligt en wat we daaraan kunnen doen.
Bekijk de lijst met symptomen depressie

Goed te behandelen

Depressies zijn goed te behandelen. Ik help je die patronen te veranderen die je klachten nu in stand houden. Daarbij kijk ik zowel naar je mentale gezondheid, als ook naar je emotionele en fysieke conditie. En naar factoren zoals werk, gezin en relaties, die van invloed kunnen zijn en wat er nodig is om weer tot leven te komen.

Bij twijfel ook bellen

Wil je eerst alleen maar je gevoelens kwijt, of je verhaal vertellen, dan kan dat al enorm opluchten. Dus bel of mail me.

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier

depressie, somberheid behandeling psycholoog Harderwijk