“Marcus laat je op een andere manier kijken, dat was echt een eye-opener“
“Marcus heeft het vermogen om gelijk de kern van het probleem naar boven te halen”
“Ik kreeg gelijk het gevoel gehoord te worden, zonder veroordeling”
“Nu kan ik weer alleen verder, met alle tools die ik mee gekregen heb”
“Marcus voelde aan als een veilige haven met een goed luisterend oor”
“Hij is goed in staat om jouw eigen denken en gedragingen onder de loep te nemen”
“De intake brachten mijn burnout klachten duidelijk in kaart en die bevestiging had ik nodig.”

Rouw- en verliesverwerking

Leven met verlies

Verlies hoort bij het leven. En dat kan van alles zijn. Verlies van je baan, een scheiding, je gezondheid, een zwangerschap, je dierbaarste. Iedereen wordt vroeg of later geconfronteerd met heftige gevoelens die horen bij rouw- en verliesverwerking. En dat is een ingrijpende gebeurtenis in je leven.

Rouw- en verliesverwerking doet pijn

Na verlies volgt een moeilijke tijd. Je omgeving vergeet jouw pijn weer, het leven gaat door. Maar voor jou is er dat zwarte gat. En hoe ga je daarmee om? Je kunt het niet bevatten, voelt niets meer, of bent juist rusteloos en hebt verwarrende en tegenstrijdige gevoelens. Of vage pijnen in je lichaam. Je slaapt slecht. Eet te weinig. En je wilt van de pijn af. Terwijl de pijn van verlies juist een enorme verdieping van je leven kan betekenen.

Jouw rouwproces

Rouw- en verliesverwerking kost veel energie. Jij rouwt op jouw manier. En dat vraagt geduld. Ook van je omgeving, maar dat is er niet altijd. Of het wordt niet begrepen. Je vraagt je af of het niet te lang duurt. Is dit wel goed? Hoort dit erbij? Je kunt heel bewust vorm geven aan jouw rouwproces door hulp te vragen van een psycholoog. Om te leren al deze gevoelens toe te staan en hun werk te laten doen.

Ga in gesprek over rouw- en verliesverwerking

Vanuit mijn kennis en ervaring kan ik je goed helpen met rouw- en verliesverwerking. Samen doorlopen we alle stappen van het rouwproces. Met pieken en dalen. En alle gevoelens van verbijstering, verzet, woede, angst en schuld die daarbij horen. Ik help je je zelfvertrouwen te hervinden en er niet omheen, maar doorheen te gaan. Verlies laat altijd een wond achter. Maar je kunt wel weer verder. Met nieuwe levenslust en zin in je huidige leven. Je kunt me altijd bellen of mailen, ook als je alleen maar een paar vragen hebt over een behandeling voor rouw- en verliesverwerking.

Heb je direct hulp nodig?

Marcus van den Roovaart, Psycholoog in Harderwijk
psycholoog Marcus van den Roovaart

neem contact op via het contactformulier

therapie bij rouwverwerking, psycholoog Harderwijk